Снимка: Kiefer from Frankfurt am Main, Germany, УикипедияПогребението му беше на

...
Снимка: Kiefer from Frankfurt am Main, Germany, УикипедияПогребението му беше на
Коментари Харесай

Официалната причина за кончината на принц Филип, посочена в смъртния му акт, е старост

Снимка: Kiefer from Frankfurt am Main, Germany, Уикипедия

Погребението му беше на 17 април и се организира в стеснен фамилен кръг, наброяващ тъкмо 30 души.

Официалната причина за кончината на принц Филип, посочена в смъртния му акт, е напреднала възраст, предава " Independent ". Съпругът на кралица Елизабет Втора си отиде от този свят на 99-годишна възраст на 9 април т.г. В месеците преди да издъхне, здравето на Филип последователно се утежняваше. В началото на март той претърпя сърдечна интервенция в лондонската болница " Сейнт Бартоломю ", след което бе изместен в частната клиника " Крал Едуард Седми " за лекуване на зараза, за която беше оповестено, че не обвързвана с Covid-19.

След общо четириседмичния му престой по здравни заведения, през който бе посещаван само от сина си Чарлз, той бе изписан и превозен назад при брачната половинка си в замъка Уиндзор, където двамата прекараха по-голямата част от пандемията. Именно там той посрещна своя край, написа life.dir.bg. 

Тогава Бъкингамският замък заяви тъжната вест, само че в изказването по този начин и не се посочваше точната причина за гибелта на херцога на Единбург. Сега обаче в документът, формиран и удостоверен от сър Хю Томас - началник на Кралския медицински център, написа, че Филип си е отишъл от напреднала възраст. Британската медия показва, че в страната този термин се приема, ако умрелият е възраст над 80 години и е бил под лекарско наблюдаване за дълго време, през което общото му здравословно положение се е влошавало.

От документа излиза наяве, че той не е имал друго съпътстващо заболяване или пострадване, асъдействало за кончината му, в това число сърдечно заболяване, поради което бе опериран единствено няколко седмици преди този момент.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР